Riviera Zeytinyağı Nedir? Faydaları Özellikleri Nelerdir?

Riviera Zeytinyağı

Riviera zeytinyağı hammaddesi olarak zeytinin sahip olduğu tüm vitamin ve mineralleri içerdiğinden çok sağlıklı bir bitkisel yağdır. Zeytinyağı ürünleri çeşitli şekil ve koşullarda üretilmekte ve tüketicilere sunulmaktadır. Naturel sızma zeytinyağı ve riviera zeytinyağı ürünleri en çok tüketilen zeytinyağları arasındadır.

Riviera zeytinyağı, içerdiği doğal zeytinyağı ile orantılı olarak kalitesini gösteren, doğal zeytinyağına göre daha az besin ve daha az vitamin içerir. İlk bakışta Riviera zeytinyağını doğal zeytinyağından ayırt etmek imkansız gibi görünebilir. Ancak aralarındaki farkı anladıktan sonra bu daha kolay olacaktır. Riviera zeytinyağı, yüksek asitliği, yüksek ısısı ve diğer kimyasal yöntemlerle doğrudan tüketime uygun olmayan rafine zeytinyağının saflaştırılarak tüketilmesi için üretilmiş en güvenli zeytinyağıdır. Rafine yağ çeşitli temizleme işlemlerinden geçtikten sonra sızma zeytinyağı ilave edilerek karıştırılarak üretilir.

Riviera Zeytinyağı Nedir? Riviera Ne Anlama Gelmektedir?

Riviera zeytinyağı nedir, riviera ne anlama gelmektedir konusuna gelince; dünden bugüne pek çok faydası ile kahvaltılarımızda yer alan besinlerden biri olan ve mutfaklarımızda da sıklıkla kullanılan zeytinlerden zeytinyağı üretilmektedir denebilir. Zeytinyağı, zeytinlerden elde edilen bitkisel sıvı bir yağdır. Kendine has bir tadı ve kokusu vardır. Bazıları zeytinyağının kokusunu bile sevmez. Zeytinyağının pek çok çeşidi vardır. Bu yağlardan biri olan riviera zeytinyağı denilince ilk akla gelen karışımdır. Yani rafine zeytinyağı ile doğal zeytinyağının belli bir oranda karıştırılmasıyla yapılıyor. Bu nedenle en uygun fiyatlı zeytinyağı Riviera zeytinyağıdır. Zeytinin asitliği zeytinyağının kalitesini belirlemede önemli bir rol oynar. Doğal zeytinyağı üretiminde düşük asitli zeytinler kullanılmaktadır. Yani Riviera zeytinyağında asitliği yüksek zeytinler kullanılmaktadır. Tadını daha kolay yenmesi için belirli oranlarda düşük asitli doğal yağlar eklenir. Riviera zeytinyağı, doğal zeytinyağından daha düşük kalitededir. 

Komili Riviera

Zeytinyağı içerik açısından birçok uzmanın görüşüne göre oldukça sağlıklı kabul edildiğinden yemek ve salatalarda da ayrıca rahatlıkla kullanılabilir. Riviera zeytinyağı ne demek konusunda ise kavram anlamı olarak yüksek asitli zeytinyağı, pek çok işlem görmüş zeytinyağı anlamına gelmektedir.

Riviera Zeytinyağı Diğer Yağlardan Farkı Nedir?

Riviera zeytinyağı diğer yağlardan farkı nedir diye soracak olursanız; diğer zeytinyağına göre daha az aroma ve tada sahip olan Riviera zeytinyağı, yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan yağlardan biridir. Zeytinyağı daha doğal bir şekilde üretilirken, rivieranın birçok süreçten geçmesi gerekir. Riviera yağı, geçirdiği işlemden sonra eklenen sızma zeytinyağı sayesinde besin değerini bünyesinde barındırır.  Aynı zamanda riviera zeytinyağı ekonomik açıdan da daha hesaplıdır. 

Riviera Zeytinyağı Faydaları

Riviera zeytinyağı faydaları konusunda tartışmalar hala sürüyor olsa da azımsanamayacak kadar faydası olduğunu mutlaka kabul etmek gerekir. Riviera zeytinyağı karaciğeri temizler ve sindirime çok yardımcı olur. Metabolizmanızı hızlandırarak hızlı yağ yakmanıza yardımcı olur. Kemikleri güçlendirir ve vücudu zararlı mikroorganizmalardan arındırır. Cildi koruyarak cilde ışıltı verir. Saç bakımı sağlayarak saçı kökten uca besler ve  sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Şeker hastaları için de son derece etkilidir. Kan şekerini dengeler ve kalp sağlığını büyük ölçüde korur. Kan basıncını düzenler ve kan hücrelerini de zamanla yeniler.

Riviera Zeytinyağı

Riviera Zeytinyağı Nerede Kullanılır?

Riviera zeytinyağı nerede kullanılır sorusu da pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Riviera zeytinyağı, geçirdiği işlemden sonra hafif bir aromaya sahiptir. Bu nedenle, zeytinyağı aromasının hakim olmasını istediğimiz salatalar gibi çiğ yemekler için pek uygun değildir; ama hafif bir salata yapmak isterseniz tercih edebilirsiniz. Riviera hafif yemekler hazırlamak için de kullanılır. Riviera, zeytinyağlı soğuk  yemekler için değil, özellikle günlük sıcak yemekler için  tercih ediliyor. Riviera hem uygun maliyetli hem de yağlı yemekler için çok ağır olmayan, çok miktarda yağ gerektiren derin kızartmalar için doğru seçimdir. Riviera zeytinyağı ne için kullanılır sorusu ile birlikte; günümüzde gıdalarda doğallık sağlık için çok önemlidir. Kızartma ve yemek pişirmek için kullandığımız yağların çoğu doğal ürünler değildir. Riviera zeytinyağı bu yönüyle diğer yağlardan ayrılmaktadır. Riviera zeytinyağını mutlaka yemeklerinizde kullanmalısınız, sağlıklı bir beslenme için bu yağın besin değeri geçtiği süreçten sonra sızma zeytinyağı ile birlikte gelir.

Riviera Zeytinyağının Diğer Yağlardan Farkı Nedir?

Riviera zeytinyağının diğer yağlardan farkı nedir konusunda sızma zeytinyağı, rafine zeytinyağı ve de riviera zeytinyağı türlerini birlikte ele almak daha doğru olacaktır. Sızma zeytinyağı insanların kendi kendine yapabileceği bir yağ olduğu için üretim sürecinde hiçbir kimyasala maruz kalmadığı için doğal bir yağdır ve tüketilmesinde fayda vardır. Ama ilk etapta aldığınız yağı tüketmeniz adil olmaz. Bu nedenle ince ayar talebinde bulunulması gerekmektedir. Rafine zeytinyağını kısaca açıklamak gerekirse,  zeytinyağının asit oranı yüksek olduğu için doğrudan tüketilemez. Rafine zeytinyağı  ise  asit miktarını azaltarak zeytinyağını tüketime hazır hale getirir. Riviera zeytinyağı, sızma zeytinyağına göre 3. kalite yağ olarak kabul edilir. Sıklıkla tercih edilmesinin temel nedeni ise geçirdiği işlemlerden dolayı yağın kokusu ve tadı sızma zeytinyağına göre daha hafif olmasıdır.


 
Etiketler: riviera zeytinyağı
Temmuz 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR