1 2 >

Beyaz Et Çeşitleri

Besleyici özellikleri oldukça yüksek olan beyaz etin hindinin bölümlerine göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. İçeriğinde ise oldukça bol miktarlarda protein sayesinde kas yapımında oldukça faydalı olan beyaz et çeşitleri arasında hindi fileto, göğüs, hindi boyun ve hindi antrikot gibi ürünler bulunur. Bütün olarak satılan beyaz etin ayrıca haşlama suyuyla birlikte yapılan farklı lezzetler de daha lezzetli ve daha sağlıklı olacaktır. Özellikle çorba ve pilavlarda tercih edilerek kullanılan haşlama suyu, gravy sos yapılarak da değerlendirilmektedir. Beyaz et, tüm et ürünlerinde kullanılan yemeklere et alternatifi olarak ta kullanılmaktadır. Nefis kebap türleri, fırın yemekleri, sebzelerle hazırlanmış beyaz etli yemekler, patatesle tercih edilen beyaz etli yemekler yapılmaktadır.

Et çorbalara ayrıca salatalara da kullanılmaktadır ve oldukça lezzetli bir tat bırakmaktadır. Köri denildiğinde akla ilk olarak tavuk gelse de beyaz etle temas edilen enfes köri soslu yemekler en lezzetli yemekler arasında yer almaktadır. Beyaz etle yapılacak olan birden fazla yemek seçeneği bulunmaktadır. Tavuk içinde bulunan yüksek protein sayesinde insan vücudu içinde oldukça faydalı bir besin olarak tercih edilir. Protein alırken kalori miktarlarının da düşük olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Beyaz etlerde bulunan kalori, günlük kalorinin ihtiyacının sadece %5’i kadarıdır. Beyaz et insan sağlığı için lezzetli olmasının yanı sıra oldukça sağlıklıdır. Hindi eti kullanılarak hindi antrikot ise hindinin göğüs bölgesinden yapılmaktadır. Tavuk eti beyaz et açısından en fazla tercih edilen beyaz et çeşidi olurken ayrıca hindi eti de sıklıkla tercih edilmektedir. Beyaz et denildiğinde akla gelen et çeşitleri arasında balık ürünleri de gelmektedir. Online tavuk eti sipariş vererek birbirinden farklı ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Ayrıca özellikle yılbaşlarında tercih edilen hindileri de online hindi eti sipariş ederek ister yılbaşlarında isterseniz özel günlerinde sıklıkla tercih edebilirsiniz.

Tavuk Eti Fiyatları

Tavuk eti fiyatları çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Beyaz et çeşitleri arasında yer alan balıketi, tavuk eti ve hindi eti arasında fiyat farklılıkları bulunmaktadır. Tavuk eti ve beyaz etler diğer ürünlere göre daha fazla tercih edilmektedir. Fiyat olarak oldukça cazip olan beyaz et, lezzet olarak ta kırmızı etle büyük bir benzerlik göstermektedir. Ekonomik fiyatları nedeniyle beyaz et uygun olması nedeniyle hemen her yemekte beyaz et tercih edilir. Beyaz etler fiyatları kırmızı ete göre daha uygun olarak değerlendirirken, tavuk etinin lezzeti kırmızı ete göre eşdeğer olarak bilinir. Online olarak beyaz et siparişlerinizi vererek birbirinden lezzetli yemekleri rahatlıkla tüketebilirsiniz. Günümüzde ise organik gıdaların çok daha fazla ilgi görmesi nedeniyle beyaz et üretiminde de organik üretim yapılmaya tercih edilir. En sağlıklı olarak beyaz eti paket halinde online olarak satın alabilirsiniz.

Tavuk Eti Çeşitleri

  • Bonfile: tavuk etinin en yağsız olan bölgesidir. Marine edilerek farklı lezzetler çıkarılabilir. Bütün ya da kuşbaşı olarak da tüketilmektedir.  Tek başına pişirildiğinde ise yağ oranı oldukça az olması nedeniyle daha kuru ve daha sert olabilmektedir. Buna göre tavuk marine işlemini farklı sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz.
  • Kanat: Izgara ya da mangallara en yakışan tavuk çeşitleri arasında yer alır. Ancak sos kullanarak hazırlandığında ise lezzetini ikiye katlamaktadır.
  • Baget: kalçalı but olarak bilinen baget, kalça eti ve baget bulunmaktadır. Orta yağlarda ve fırın yemeklerinde sebze ve sos ile sıklıkla kullanılır.
  • Pirzola: Tavuk bagetin kesildikten sonra açılması ile elde edilir. Sade olarak ızgarada da pişirilmektedir.
  • Göğüs Kafesi: Tavuğun parçalanmasından sonra geriye kalan göğüs kafesi, göğüs etinin alt kısmında bulunmaktadır. Genellikle haşlama yöntemiyle tavuk suyu elde edilmektedir. Göğüs kafesiyle genellikle haşlama yöntemi kullanılarak tavuk suyu elde edilmektedir. İster çorbalarınız da isterseniz pilavlarınızı lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz.
  • Boyun: Omurun üstte kafatası ile alttaki göğüs omuru ile bağlantılarının koparılmasından sonra elde edilen kısımdır. Boyun kısmı oldukça lezzetli olması nedeniyle genellikle pilavlarla birlikte tüketilir. Tavuğun eti az ancak oldukça lezzetli kısımları arasında yer alan bir bölgedir.

Beyaz Etin Faydaları

Beyaz etin faydaları etin bölümlerine göre farklılıklar göstermektedir. Ancak genel olarak beyaz et vitamin, protein ve mineral açısından da oldukça zengindir. Protein ve potasyum depoları olarak ta beyaz et tercih edilmektedir. Yağ oranı oldukça az olan beyaz et, düşük kolesterol özellikleri ile de bilinmektedir. Bu özellikleri sayesinde zayıflamak isteyenlerin sofralarında beyaz et eksik olmaz, bunun nedeni ise beyaz ette oldukça yüksek miktarlarda antioksidan bulunur. Bu antioksidan vücut direncini artırırken yaşlanma belirtilerini geciktirir, kansere karşı direnç oluşturur ve hastalıklara karşı kalkan görevi görür.

Beyaz et ayrıca mutluluk hormonu sağladığı da bilinmektedir. İçinde bulunan B vitamini de bireylere enerji vermektedir. Hücre gelişimine de katkı sağlayan beyaz et, aneminin oluşumunu da engellemektedir. Kalp ve damar hastalıklarına karşı da oldukça etkili bir koruyucu kalkan görevi görerek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kırmızı et ürünlerimizde indirimli fiyatları kaçırmayın!