1 2 >

Kaymak Ürünleri

Kahvaltı kültürünün en yerleşik ve en zengin olduğu ülkelerden biri Türkiye’dir. Ülkemizde kahvaltı kültürü zenginliği ve çeşitliliği ile bilinir. Kaymak da Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında bulunan ürünlerden biridir. Kaymak yoğun protein içeren süt türevi bir gıdadır. Geleneksel lezzetlerden biridir. Yemek ve tatlılarda kullanıldığı gibi sabah kahvaltılarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alır. Ülkemizde büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu yörelerde ve özellikle Afyonkarahisar'da farklı kaymak çeşitleri bulunur. Bunlar; inek, koyun, keçi ve manda sütlerinden elde edilir. Bunların içinde en faydalı ve en fazla tercih edilen ise manda sütünden üretilen kaymaktır. Yöresel olarak Afyon yöresine ait bir üründür. Kaymaklar içeriğinde bulunan süt yağı oranına bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Bunlar süt veya kremasının az ya da çok kullanılmasıyla oluşturulur. Krema kaymağı ve süt kaymağı çeşitleri bulunur. Ancak her iki çeşidin de içerdiği süt yağı, kaymak özelliği taşıyabilmesi için yüzde altmış oranında olmalıdır. Afyon'da üretilen kaymakta bulunan süt manda sütü içerir. Dolayısıyla içeriğinde bulunan süt yağı %65 oranındadır. Dolayısıyla diğer kaymaklara göre daha lezzetli ve daha değerlidir.

Kaymak Fiyatları

Kaymak hem geleneksel bir ürün olması açısından hem de kıymetli bir ürün olması açısından son derece faydalıdır. Yoğun bir besin içeriğine sahiptir. İnsan vücudunun bağışıklık sistemi için oldukça faydalıdır. Günlük tüketimin ardından yoğun bir enerji kaynağı sağlar. Aynı zamanda insan sağlığı üzerinde oldukça faydalı etkisi vardır. Kaymak fiyatları farklı markalarda üretildiği için birbirinden farklıdır. Ancak çok düşük maliyetli olmamasına rağmen orta ölçekli satın alınabilir maliyete sahiptir. Kahvaltılıkların yanında tüketilmesinin yanı sıra birçok yemek ve tatlılarda da kullanılır. Günümüzde birçok ünlü marka tarafından doğal koşullarda üretilen kaymak ev de yapılmış tadında son derece lezzetlidir. Güvenilen markalar ve hijyenik koşullarda üretilmiş olması önemlidir. Süt türevi ürün olduğu ve doğal üretildiği için kısa sürede tüketilmelidir. Bu nedenle kaymak satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri içeriğinde katkı maddesi bulunmaması ve son kullanma tarihine bakılarak alınmasıdır.

Kaymak Kullanım Alanları

Kaymak genellikle sabah kahvaltılarında balın yanında tercih edilen çok lezzetli bir üründür. Manda sütünden imal edilen kaymak çok daha değerlidir. Kaymak sabah kahvaltılarında tek başına tüketilirken bunun yanı sıra birçok tatlı yapımında da kullanılarak tüketilir. Özellikle Afyon'un en meşhur tatlılarından biri olan ekmek kadayıfı mutlaka kaymakla tüketilir. Bunun dışında kadayıf, ayva tatlısı, baklava da kaymak mutlaka kullanılır. İkramlık olarak satılan lokumlarda, özellikle Afyon'un kaymaklı lokumu çok meşhurdur.

Online Kaymak Sipariş Et

Son zamanlarda yaşadığımız pandemi geleneksel alışveriş alışkanlıklarımızda da bir takım değişiklikler yapmamıza neden oldu. Dışarı çıkmanın sakıncalı olduğu günlerde online alışveriş yaşamımızın bütün alanına girdi. Dolayısıyla market alışverişleri, internetten kaymak sipariş ver gibi birçok ürün satışı yapan sayfalardan çok çeşitli yiyecek maddesi sipariş edilmesi ve kısa sürede ulaşması sağlanmaktadır. Online kaymak sipariş et birçok web sitesinde rastlayabileceğiniz alışveriş cümlelerinden biri durumuna geldi.

 En uygun Yoğurt ürünlerini incelemelisin!