Et, Balık ve Tavuk Ürünleri
Kırmızı et, tavuk ve balık ürünleri ülkemizde en fazla tercih edilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Ancak bu ürünlerin daha iyi bir şekilde muhafaza edilerek bekletilmesi gerekmektedir. Soğutma ve dondurma yöntemleri et, balık ve tavuk ürünlerinin en yaygın olarak muhafaza ettiği yöntemler arasında yer almaktadır. Bu ürünler kısa sürede bozulurken tüketilen bireylerde ise gıda zehirlenmelerine yok açabilmektedir. Et ürünleri taze tüketilmesi gerektiği için muhafaza konusunda oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Et, balık ve tavuk satın al seçeneği ile son dönemlerde popüler bir hale geldi. Bunun nedeni ise kasap ürünleri arasında yer alan ve oldukça fazla tüketilen et ürünleri, balık ürünleri ve tavuk ürünleri artık günümüzde İstanbul online kasap sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. E ticaret sayesinde et, balık ve tavuk ürünlerini de oldukça kolay ve hızlı bir şekilde satın alabiliyor ve tüketebiliyorsunuz.
Et Fiyatları
İnek, koyun ya da kuzu gibi hayvanların etleri arasında farklılık bulunmaktadır. Bu nedenle et fiyatları konusunda bilgi verirken inek etleri hakkında bilgi vermek daha doğru olacaktır. Dana eti içinde de farklı bölgelerinin lezzeti arasında farklılık göstermesi, çıkan etin miktarı fiyatları etkileyen en önemli etkenler arasında yer alsa da et fiyatları konusunda ülkemizde en fazla tüketilen et fiyatlarının ortalamaları ise şu şekildedir;
- Dana Döş Rulo Kıyma
- Az Yağlı Dana Kıyma
- Yağsız Dana Kıyma
- Kuzu Dana Karışık Kıyma
- Yağsız Dana Kuşbaşı
- Orta Yağlı Dana Kıyma
- Orta Yağlı Dana Kuşbaşı
Online kasap sayesinde et ürünlerini kolay bir şekilde satın alabilirsiniz. Kasap ürünleri konusunda oldukça taze ve güvenilir bir şekilde kendini ispatlamış ve kanıtlamıştır.
Balık Fiyatları
Dünya genelinde yüzlerce balık çeşidi bulunmaktadır. Farklı lezzetleri, boyutları ve insan vücuduna sağladığı faydalara göre değişmektedir. Bu nedenle istanbul balık fiyatları konusunda değişkenlik olsa da günümüzde popüler balıklar arasında yer alan balık fiyatları şu şekildedir;
|
ADI
|
|
ALABALIK ( TATLI )
|
|
BAKALYAR(BÜYÜKBOY)
|
|
BAKALYARO(KÜÇÜKBOY)
|
|
BARBUN (TEKİR)
|
|
BÜLBÜL (DENİZ )
|
|
ÇIPURA (DENİZ)
|
|
ÇİPURA ( KÜLTÜR )
|
|
DIL
|
|
DİL(CANGIDEZ)
|
|
DONUK SARDALYA
|
|
DONUK(KALAMAR)
|
|
EŞKİNA(DENİZ)
|
|
FENER (DENİZ)
|
|
GRANYOZ (DENİZ)
|
|
HAMSI (DENİZ)
|
|
ISKORPIT (DENİZ)
|
|
ISPAROZ (DENİZ)
|
|
ISTAVRIT (DENİZ)
|
|
IZMARIT (DENİZ)
|
|
İSTAKOZ (DENİZ)
|
|
İSTAVRİT(SARI KANAT)
|
|
KALAMAR (DENİZ)
|
|
KAMİT(DENİZ)
|
|
KARAGÖZ (DENİZ)
|
|
KARİDES (DENİZ)
|
|
KEFAL (DENİZ)
|
|
KILIÇ (DENİZ)
|
|
KIRLANGIÇ (DENİZ)
|
|
KOFANA ( DENİZ )
|
|
KOLYOZ (DENİZ)
|
|
KUPEZ (DENİZ)
|
|
LEVREK ( KÜLTÜR )
|
|
LEVREK (DENİZ)
|
|
LİDAKİ (DENİZ)
|
|
LÜFER ( DENİZ)
|
|
LÜFER (KÜÇÜK )
|
|
MELANUR (DENİZ)
|
|
MERCAN (BÜYÜKBOY)
|
|
MERCAN(KÜÇÜK BOY)
|
|
MEZGİT (DENİZ)
|
|
MIRMIR (DENİZ)
|
|
PALAMUT-TORİK (DENİZ
|
|
PAPAĞAN ( DENİZ )
|
|
SARDALYA (DENİZ)
|
|
SARGOZ(DENİZ)
|
|
SARPA (DENİZ)
|
|
SAZAN ( TATLI )
|
|
|
|
SOKKAN(DENİZ)
|
|
SOMON ( TATLI )
|
|
SÜBYE (DENİZ)
|
|
TEKİR(DENİZ)
|
|
TIRSI (DENİZ)
|
|
TİRSİ (DONUK)
|
|
VATOZ (DENİZ)
|
|
YABANİ KALAMAR
|
|
YAYIN ( TATLI )
|
Tavuk Fiyatları
Tavuk ürünleri parçalarına ayrılarak ya da bütün olarak satılmaktadır. Bu nedenle tavuğun farklı bölgeleri arasında da fiyat farklılıkları görülmektedir. Aşağıdaki fiyatlar değişkenlik olması nedeniyle ortalama olarak yazılmış fiyatlardır.
- Çorbalık piliç tavuk: 7 – 10 TL KG fiyatı
- Kalçalı But: 15 – 18 TL KG fiyatı
- Tavukgöğsü: 15 – 18 TL KG Fiyatı
- Bütün Tavuk: 15 – 17 TL KG fiyatı
- Tavuk Baget: 18 – 26 TL KG fiyatı
- Pirzola Kelebek: 22 – 25 TL Kg fiyatı
- But incik: 23 – 25 TL KG fiyatı
- Tavuk Pirzola: 21 – 26 TL Kg fiyatı
- Soslu Tavuk Pirzola: 26 – 31 TL Kg fiyatı
- Tavuk Bonfile: 25 – 30 TL Kg fiyatı
- Tavuk Izgara: 33 – 40 TL Kg fiyatı
- Tavuk Kanat: 36 – 40 TL KG fiyatı
Et, Balık ve Tavuk Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Et satın alırken dikkat etmeniz gerekenler:
- Yağlarından iyi ayrılmış olan etleri tercih edin
- Etin rengi tazeliğini gösteren en önemli etkendir. Dana eti tipik olarak kırmızı renkte bulunur. Genç dana ise daha grimsi rengi ile göze çarpmaktadır. Ayrıca daha ileriki yaşlarda olan dana eti ise koyu pembe renge sahiptir. Kuzu etinin rengi ise nasıl şekilde beslendiğine bağlı olarak açık ve koyu pembe renge sahiptir.
- Ekonomik olmasının yanı sıra tavuk eti yüksek protein içermektedir ve yağsız bir kırmızı et olarak bilinir. Genellikle tavuk eti satın alırken yağsız bölgelerini almaya ve tüketmeye özen gösterin.
- Yağ tüketimini azaltmanın en iyi yolu derisiz beyaz et tüketmektedir.
- Ayrıca maliyetini azaltmak isteyenler için bütün bir tavuk satın alarak kendi isteğinize göre parçalarına ayırabilir ve tüketebilirsiniz.
Balık Satın Alırken Dikkat etmeniz gerekenler
- Beslenmek için oldukça yararlı besinler arasında yer alan deniz ürünleri son dönemlerde tüketiminde de artış meydana geldi. Oldukça iyi bir protein kaynağının yanı sıra özellikle doymuş yağlar açısından da oldukça düşük olurlar. Balık OMEGA 3 yağ asitleri nedeniyle insanlar için önemli yararları sunmaktadır.
- Balık seçerken yapılması gereken en önemli konu pullarıdır. Pulları ne kadar parlak ise o kadar iyidir.
- Keskin koku balık alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konular arasında yer alır
- Balık satın alırken mevsimine göre satın alın
- Kırmızı solungaçlara dikkat edin. Solungaçları en kırmızı olan en taze olan balıktır.
Tüm et,tavuk ve balık ürünleri için kategorimizi ziyaret edin.