Dana Pirzola Nedir? Faydaları, Özellikleri Nelerdir?

Dana Pirzola

Dana Pirzola Nedir? Faydaları, Özellikleri Nelerdir?

Dana pirzola en sevilen et türlerinden biridir. Tavada, fırında ve mangalda pişirmeye uygun, yağlı ve lezzetli bir et türüdür. Dana pirzola  dananın arka kısmından elde edilir. Dana pirzola ayrıca son derece yağlı bir et türüdür. Bu nedenle de en lezzetli etlerden biri olmaktadır. Dana pirzola pişirmenin ideal yöntemi ızgaradır. Ayrıca fırınlanabilir veya ızgara işlemi de yapılabilir. Dana pirzolanın lezzetli olması için dikkat etmeniz gereken tek şey seçeceğiniz etin lezzetli olması gerektiğidir.

Dana Pirzola Nedir

Dana pirzola nedir sorusu ile birlikte; kırmızı et denilince herkesin aklına gelen ilk şeylerden biri de dana pirzola olmaktadır. Yağlı ve çok lezzetli olan pirzolalar, dananın kaburga kısmından elde edilmektedir.

Dana Pirzola

Pirzola Hayvanın Neresidir?

Pirzola hayvanın neresidir sorusuna gelince dana etinin kaburga kısmından önceden işlenmiş olan bu et kemiklerle birlikte satılır. Dana eti dananın arka kısmından elde edilir. Dana pirzolanın neredeyse en önemli özelliği, kaburga gözünün derisi soyulmadan, tercihe göre yaklaşık 35 cm kemiği kesilerek kaburga şeklinde üretilmesidir. Dana eti, dana etinin en yumuşak kısmıdır. Dana pirzola ne kadar başarılı olursa olsun, iyi pişirilmezse tadı güzel olmayacaktır.

Dana Pirzola Besin Değerleri

Dana pirzola besin değerleri açısından zengin bir besindir. 16 gr protein, 68 mg kolesterol, 17 gr yağ, 281 mg sodyum ve 18 mg potasyum içerir. Lif açısından da zengin bir besindir ve sizi uzun süre tok tutar. Kırmızı et günlük protein ihtiyacımızı karşılar. Diyet yapanların kırmızı kan hücrelerinin azalmasını önlemek için daha fazla demire ihtiyacı vardır. Pirzola  demir açısından zengin bir besin olduğu için ölçülü tüketilmelidir. Ayrıca yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olan, yeni hücrelerin oluşmasına yardımcı olan, çocukların büyüme ve  gelişmesinde önemli rol oynayan çinko içerir. Dana pirzola fiyat açısından da son derece uygundur.

Dana Pirzola Faydaları

Dana pirzola faydaları çok fazladır. Diğer tüm et ürünlerinden farklı olarak, tüm pirzolalar mineraller ve vitaminler açısından zengindir. Protein açısından da zengin olan pirzolalar vücudun protein ihtiyacını karşılar. Protein vücudun enerjiyi geri kazanmasına yardımcı olur. B12 vitamini açısından zengin olan dana pirzola, düzenli olarak yenildiğinde hafıza kaybına iyi gelir. Alzheimer hastalığının oluşumunu ve ilerlemesini engeller. Lifli yapısı sayesinde metabolizma ve sindirim sistemi düzenli çalışır. Sindirim sürecini kolaylaştırır. Dana pirzola fiyat olarak da uygun olduğundan sizler de bu faydaların tadını çıkarabilirsiniz.

Dana Pirzola En Güzel Nasıl Pişirilir?

Dana pirzola en güzel nasıl pişirilir diye soracak olursanız her hali lezzetli olan bu et ayrıca lezzetli oluşu ile 1 kg dana pirzola kaç adet sorusunu da beraberinde getirecektir. 1 kg dana pirzola mükemmel tarifleri uygulamanıza bol bol yetecektir.

- Izgara / Tava

Dökme demir tavayı ocağın en geniş yerine yerleştirin ve ocağın tamamen ısındığından emin olmak için ocağı açın. Tava 10 dakika ısındıktan sonra çubukları tavadan çıkarın ve ısıyı en aza indirin. Sarma sırasında, bir tarafı tamamen pişene kadar diğer tarafını çevirmeyin. Eti pişirirken mühürleme işlemini hızlandırmak için, ısının etin içine girmesini sağlamak için eti çatalla bastırabilirsiniz. Pişirme sırasında dana eti su bırakmamalıdır. Su sızdırıyorsa, tavanızın sıcaklığı yeterince yüksek değildir. Az pişmiş et istiyorsanız iki tarafını 2 dakika, orta pişmiş et istiyorsanız 3 dakika ızgarada tutun. Daha iyi bir tat için, her iki tarafında 3'er dakika pişirdiğiniz eti dilimleyin ve tereyağını bir tavada eritin ve 1 dakika daha kızartın.

- Fırın

Yıkanmış eti bir fırın tepsisine yüz yüze gelecek şekilde yerleştirin. Bu işlemden sonra sosu hazırlamak için hardalı küçük bir kaseye alın ve 2 yemek kaşığı su ekleyip püre haline getirin. Ardından üzerine rendelenmiş soğanı koyun. Daha sonra bu karışıma tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Sonrasında dana pirzolayı bu şekilde marine edin.

Dana Pirzola Tarifi

Dana Pirzola Tarifi

Dana pirzola tarifi son derece kolay bir şekilde uygulanabilir. Önce himalaya tuzunu öğütün ve elinizle ovalayın, böylece tuz ete nüfuz eder, yani ete masaj yapın. Karabiberi bir el blenderi ile öğütün ve etin tüm yüzeyine sürün. Taze biberiye yapraklarını ve taze kekik yapraklarını ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Marine edilmiş eti bir cam kaseye koyun, streç film ile örtün ve 12 gün bekletin. Et dinlendiğinde yağı ve tuzu iyice emilir ve pişirmeye hazırdır. Dana eti buzdolabından çıkardıktan sonra lezzetinin doruğa çıkması için oda sıcaklığında bir süre bekletin. Ardından ızgara veya dökme demir tavanızı ısıtın. Tencerenin tabanını zeytinyağı ile hafifçe yağlayın. Dana eti sıcak bir ızgarada veya tavada mühürlemeye başlayın. Bu adım çok önemlidir. Her iki tarafını da kapattığınızda etin içinde su kalacak ve eti daha iyi pişireceksiniz. Sızdırmazlık aşamasından sonra dana etini orta ateşte istediğiniz kıvama gelene kadar pişirebilirsiniz. 


 
Etiketler: dana pirzola
Ağustos 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR