Maden Suyu Çeşitleri – Faydaları ve Kalori Oranı

Maden Suyu Faydaları

Vücudumuz gün içinde vitamin ve minerallere ihtiyaç duymaktadır. Bu vitamin ve mineraller tükettiğimiz gıdalardan alınmaktadır. Mineral bakımından en zengin besin maden suyudur. Maden suyu içerdiği; kalsiyum, florür, magnezyum, iyodür, sülfat, bikarbonat, potasyum ve sodyum ile vücudun ihtiyacı olan birçok minerali karşılar. Maden suyu kişinin günlük minare ihtiyacını karşılamaktadır. Normal bir insan için; yaz aylarında iki şişe maden suyu kış aylarında ise 1 şişe maden suyu tüketilmesi önerilmektedir. 

Sporcular için maden suyu tüketimi oldukça önemlidir. Maden suyunun i.erdiği kalsiyum kasların gelişmesine katkı sağladı için kasların kasılmasını engelleyerek kasları gevşetmektedir. Sporcular normal tüketim miktarının iki katı oranında maden suyu tüketebilmektedirler. Hamilelik döneminde kadın vücudu aldığı tüm besinleri ikiye bölerek hem anneyi hem de bebeği yettirmektedir. Bu yüzden kadınların hamilelik dönemlerinde vücutlarının mineral ihtiyaçları iki kat artmaktadır. Hamileler doktorlarının tavsiyesi ışığında mutlaka maden suyu tüketmeleri gerekmektedir. Çocukların büyümelerine ve kas gelişimlerine destek vermek için günlük yarım şişe maden suyu vermek yararlı olacaktır. 

Maden Suyu Nedir?

Maden Suyu

Maden suyu, doğal kaynak suyudur. Maden suyu yeryüzüne belirli noktalardan çıkmaktadır. Bu çıkan sular işlenmeden şişelenmektedir. Tamamen doğaldır. Maden suyu genellikle dağlık veya kayalık bölgelerde çıkmaktadır. Ne kadar derinden çıkarsa o kadar faydalı olduğu bilinmektedir. Maden suyu içerdiği birçok mineral bakımından en gözde içecektir. Yaz aylarında vücut terleyerek oldukça hızlı ve fazla miktarda mineral kaybeder. Bu yüzden yaz aylarında ve kış aylarında vücudun mineral ihtiyacı değişiklik göstermektedir. 

Yaz aylarında tüketilecek iki şişe yaklaşık 400ml maden suyu vücudun günlük mineral ihtiyacını karşılayacaktır. Kız aylarında terleme oranı nerdeyse hiç olduğu için fazla mineral kaybı olmayacaktır. Kış aylarında vücudun günlük mineral ihtiyacın için ise bir şişe madden suyu yani 200 ml yeterli olacaktır. Mide rahatsızlığı olan kişilerin fazla içmesi önerilmez. İçerdiği sodyum midesinde yaralar olan kişiler için zararlı olabilmektedir. Yeteri kadar maden suyu almalı taktirde bir sorun olmayacaktır. 

Maden Suyu ve Soda Arasındaki Fark

Günlük hayatta birbiri yerine kullanılan soda ve maden suyu sözcükleri aslında aynı içeceği kastetmiyorlardır. Soda ve maden suyunu farkını merak eden insanlar maden suyu nedir sorunu sormaktadırlar. Maden suyu doğal kaynak suyudur. Maden suyu doğal olarak yeryüzüne açılan çatlaklardan çıkar ve hiçbir işlem görmeden şişelenir. Soda ise içme suyunun içine çeşitli oranlarda bikarbonat ve karbondioksit eklenmesi ile elde edilmektedir. Bu kapsamda soda, maden suyunun içinde bulunan sülfat, magnezyum, kalsiyum gibi minerallerden yoksundur.

Maden Suyu Kaç Kalori?

Maden suyu doğal kaynak suyudur. Maden suyu kalori bakımından kalorisiz olarak nitelendirir. Sade maden suyu da tıpkı su gibi 0 kaloridir. Meyveli sodaların kalorileri değişiklik göstermektedir. Sade soda meyveli sodalardan daha sağlıklıdır. Sade sodanın tadını sevmiyorsanız içine limon sıkarak ya da limon dilimleyerek içmekte fayda vardır. Meyveli sodalar tatlandırıcı ve şeker içerir. Sade maden suyunu kalorisi yoktur fakat fazla içilmemelidir.  Fazla içilen maden suyu mideyi rahatsız edebilir. 

Maden Suyu Asit mi Baz mı?

Maden Suyu Asit mi Baz Mı?

Piyasa oldukça fazla maden suyu markası bulunmaktadır. Bu markaların maden suyu tesisleri farklı bölgelerdedir. Her bölgedeki maden suyunun mineral değeri farklılık gösterdiği gibi PH değeri de farklılık göstermektedir. En doğru sonuca alınan maden suyunun üzerindeki değerlere bakarak ulaşmak mümkün olacaktır. Eğer bir ürün 0-7 PH değerine sahip ise asit, 7 ise nötr ve 7-14 ise bazdır. Her maden suyunda farklılık gösterse de genel bir tabirle maden suları 6.3 ve 7.1 arasında PH değerine sahiptir. Bu da maden suyunu hem asit hem baz hem de nötr yapmaktadır. Alınan maden suların üzerindeki etkenlere bakılarak en doğru sonuca ulaşmak mümkündür. 

Maden Suyu Zayıflatır mı?

Maden suyu kalorisiz bir içecek olduğu için kilo vermeye yardımcı olduğu söylenmektedir. Maden suyu içerdiği sodyum, kalsiyum, potasyum, sülfat, magnezyum özellikle bikarbonat sindirimi kolaylaştırıldığı bilinmektedir. Maden suyu asitli bir yapıya sahip olduğu için mide de çok fazla yer kaplayacağından tokluk hissi vermektedir. Yağ yakmaya yardımcı olur. Maden suyunun zayıflatıcı etkisini bilenen kişiler sıkça maden suyu zayıflatır mı sorunu sormaktadır. Bu sorunun cevabı sadece maden suyu tüketilerek zayıflatmaz yanında diyet yapmak en doğrusudur şeklinde cevaplanır. Maden suyu zayıflamaya yardım olur fakat diyet yapılmadan zayıflanması mümkün değildir. 

Maden Suyu Kilo Aldırır mı?

Diyetlerinde maden suyuna yer veren kişiler maden suyu kilo aldırır mı sorusunu gündeme getirmektedirler. Maden suyu kilo aldırmaz. Aksine kilo vermeye yardım eder. Maden suyu sıfır kalori olan bir içecektir ve içerdiği mineraller yağ yakınıma yardımcı olur. Maden suyu midede fazla yer kaplayarak açlık hissini bastırır. Maden suyu hazmı kolaylaştırır. 

Doğal Maden Suyunun Faydaları

Doğal Maden Suyunun Faydaları

Maden suyunu içerdiği kalsiyum, potasyum, florür, magnezyum, iyodür, sülfat, bikarbonat, ve sodyum içerir. Doğal maden suyu faydalar oldukça fazladır. Bunlardan bazıları şunlardır; içerdiği kalsiyum sayesinde kemik ve diş gelişime fayda sağlar. Çocuklara günlük yarım şişe sade maden suyu vermek kemik ve diş gelişimi için oldukça yarar olacaktır. Mineral bakımından oldukça zengin olan maden suyu hamilelere oldukça iyi gelmektedir. Kadınlar hamilelik dönemlerinde iki kat daha fazla minerale ihtiyaç duyarlar. Günlük mineral ihtiyacı için maden suyu içmelerinde bir sakınca yoktur. 

Maden suyu yağ yakmaya yardımcı olarak kilo vermeyi hızlandırır. Kan basıncını dengeleyerek tansiyonun ani çıkış ve düşüşünü engeller. İçerdiği bikarbonat şişkinlik, kabız, hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına iyi gelir. Sindirimi kolaylaştırır. Maden suyu saça ve cilde de oldukça iyi gelmektedir. Cilde parlaklık ve gençlik kazandıran doğal maden suyu saçların oldukça parlak görünmesini sağlar.

Maden Suyu Fiyatları 2021 Yılında Ne Kadar?

Maden suyu doğal kaynaklardan şişelenerek satışa sunulmaktadır. Soda ve maden suyu arasında fiyat farklı olmaktadır. Sodalar maden sularına göre piyasa daha ucuza satılmaktadır. Bunun nedenin sodanın işlenerek elde edilmesidir. maden suyu tamamen doğaldır. Maden suları farklı farklı markaların adı altında satılsa da yaklaşık olarak hepsinin fiyatı aynıdır.Maden suyu yaşlı, hamile, çocuk, sporcu, diyet yapan yapmayan herkesin tükettiği bir içecektir.  Maden suyu satın alan tüketiciler genellikle maden suyunun fiyatına değil içerdiği mineral oranına bakarlar. Mineral içeriği bakımından her maden suyu farklılık göstermektedir. Bu da maden suyunun keskin veya yumuşak içimli olmasını sağlamaktadır.

Etiketler: maden-suyu
Kasım 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR