Dana Antrikot Nedir? Faydaları Özellikleri Nedir?

Dana Antrikot

Dana antrikot; hayvanın sırtının üst kısmından yani baldırın göğüs omurlarından boyuna kadar alınan ettir. Değerlendirmeye göre filet mignon hem sert hem lezzetli hem de değerli bir et türüdür. İyi pişmiş antrikotların en önemli sırrı etin kalitesidir.

Dana Antrikot Nedir

Dana antrikot nedir sorusuna kısaca dana antrikot, hayvanın sırtının üst kısmından yani baldırın göğüs omurlarından boyuna kadar alınan ettir. Değerlendirmeye göre dana antrikot hem sert hem lezzetli hem de değerli bir et türüdür. İyi pişmiş antrikotların en önemli sırrı etin kalitesidir. Antrikotu pişirmeden önce  oda sıcaklığında bekletip mutlaka marine etmeniz gerekiyor. Bunu yapmak için eti uzun süre zeytinyağı ve tuzla ovmanız gerekir. Marine etmek istediğiniz çeşitli baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz.

Antrikot Hayvanın Neresidir?

Antrikot hayvanın neresidir diye soracak olursanız, dana etinden elde edilen değerli bir kırmızı et olan antrikot baldırın arkasından çıkarılır. Dana antrikot neresi sorusuna ayrıca hayvanın göğüs omurlarını geçerek boyuna doğru uzanan etidir de denebilir. Yani kürek kemiklerinin arasından çıkıntı yapan ve pirzola adı verilen ve kemikten ayrılan bir  et parçasıdır. Kaburga gözü için lezzetli lezzeti oluşturan içindeki yağ dokusudur.

Dana Antrikot Besin Değerleri

Dana antrikot besin değerleri açısından zengin bir et ürünüdür. Demir, potasyum, magnezyum ve fosfor yönünden zengin bir besin olmasına rağmen kolesterol de içerdiğinden çok sık ve fazla tüketilmemelidir. Yemek yemeniz gerektiğinde 1 ince veya orta dilim kullanmanız yeterli olacaktır. Ana öğünler ölçülü olarak tüketilirse sizi şişmanlatmaz ve hatta kilo vermenize yardımcı olur. yüksek proteinli bir besindir. Proteinli besinlerin kişinin tok tutmasında ve kilo vermesinde etkili olduğu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Dana Antrikot Faydaları

Dana antrikot faydaları açısından da son don derece zengin bir et ürünüdür. Yüksek yağ içeriğine rağmen iyi bir protein ve B vitamini kaynağı olan antrikot, selenyum, çinko ve fosfor gibi faydalı mineraller de içerir.  Hem lezzeti hem de protein ihtiyacını karşılayan bir besindir. Bu sayede kemik ve kasları güçlendirerek yeni hücrelerin oluşmasına yardımcı olur. Dana antrikot ayrıca demir açısından da oldukça zengindir. Kırmızı etin hematopoietik özellikleri vardır. Kırmızı etler arasında en popüler olanı antrikottur. Kansızlık sorununun giderilmesinde önemli rol oynadığı rahatlıkla söylenebilir. Antrikot uykusuzluk, yorgunluk ve unutkanlıkla da savaşır. 

Antrikot'un faydaları vücut için oldukça etkili faydalardır. İnsanların belirli zamanlarda tüketmesi gereken bu besinin faydaları uygun antrikot fiyat ile herkes tarafından ulaşılır olmuştur. Dana antrikot hemoglobin üreterek kansızlığı da önler. Hamilelik sorunları olan kişilerin sorunlarını çözmeye de yardımcı olur. Kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kataraktın önlenmesi ile birlikte kolesterol seviyelerini dengeler, kemik kaybını önler. Ayrıca kasları güçlendirir. Cildin güzelliğini destekler ve yüksek düzeyde enerji sağlar. En faydalı besinlerden biri olan antrikot tarifi mutlaka denenmelidir .

Tavada Dana Antrikot Nasıl Pişirilir?

Tavada dana antrikot nasıl pişirilir diye soruyorsanız uygun antrikot fiyat ile antrikot denemeye karar verdiniz demektir. Her şeyden önce, antrikotu yıkamanız gerekir. Eti süzün, bir kaseye zeytinyağı ve soya sosu ekleyin. Ardından kekik, kimyon, kırmızı biber ve isteğe göre öğütülmüş sarımsağı ekleyin. Eklediğiniz tüm malzemeleri kaşıkla karıştırabilirsiniz. 

Antrikot derin bir kaba yerleştirdikten sonra hazırlanan sos karışımını içine dökebilirsiniz. Eti bu sosta yaklaşık 2 saat marine etmeniz gerekiyor. Eti marine ettikten sonra büyük bir dökme demir tavayı ocağa koyun. Eti tavaya koyabilirsiniz. Yüksek ateşte eti 4 dakika marine etmeniz gerekir. Bu arada ete dokunmamaya dikkat edin. Daha sonra etin diğer tarafını da sarmanız gerekir. Yaklaşık 30-35 dakika pişirmeye devam etmeniz gerekiyor. Et pişince tereyağını sürerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Dana Antrikot Tarifi

Dana antrikot tarifi uygulaması son derece basit bir tarif olmaktadır. Marine etmek için belirtilen tüm bileşenler, tercihen düz, derin tabanlı bir çelik kaba yerleştirilir. Et en son konur, ete lezzet vermesi için iyice ovulur.  Balzamik sirkeyi tercih etmemizin en önemli nedenlerinden biri; Öncelikle üzüm olarak kullanıldığı için daha iyidir. Çoğu zaman kırmızı et marine aşamasında balzamik sirke tercih edilir, sarımsak etin her yerine elimizle demlenir. Taze kekik etin yanına konur ve streç film ile kapatılarak 6 saat buzdolabında saklanır. Tava sıcakken, tercihen dökme demir olan yapışmaz bir tava kullanın; (Tavanın sıcak olması çok önemlidir aksi halde et istenilen etkiyi göstermez) Öncelikle eti 12 dakika yüksek/düşük olarak kapatıyoruz. Bu, etin içindeki tüm suyu tutmak için kullanılan standart ve çok önemli bir işlemdir. Ambalajsız et kurur, susuz kalır ve istenilen tadı verememektedir. Daha sonra eti fazla kurutmadan 10-12 dakikalık pişirme süresini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pişirme sırasında etin üzerine asla bastırmamak ve mümkün olduğunca eşit şekilde pişmesini sağlamak son derece önemli olacaktır.


 
Etiketler: dana antrikot
Temmuz 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR