1 2 3 4 >

Tuz, Baharat ve Harç Ürünleri

Baharat çeşitleri, tuz ve harç ürünleri yemeklere lezzet katan temel ürünlerdir. Bütün yemeklere, tariflerine özel, baharat ve harç ürünleri katılmakla beraber tuz mutlaka katılmaktadır. Yanlış kullanımı veya eksik kullanımı yemeğin tadını değiştirirken doğru kullanımı yemeklere müthiş lezzetler katmaktadır. Bu yüzden harç, tuz ve baharatlar özellikle Doğu ülkelerinin mutfaklarında çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinde harçların ve baharatların önemi yadsınamaz bir gerçektir. Tuz ve baharatlar da insan sağlığına doğru kullanıldığı zaman çok faydalı olabilmektedir. Pek çok hastalığın şifası için baharat tüketimi yapılmaktadır.

Tuz Nedir?

Tuz, asit ve baz tepkimesiyle oluşmuş bir besin maddesidir. Asitlerin artı yükleriyle bazların eksi yüklerinin tepkimeye girmesiyle tuz oluşmuştur. Sodyum ve klorürden oluşmuştur. Vücut ihtiyacı olan sodyumu ve klorürü tuz sayesinde karşılayabilmektedir. Ölçülü kullanımı vücudun işlevlerini yerine düzgünce getirebilmesi için önemlidir. Renklerine ve öğütülüşüne göre tuzlar kategorilere ayrılmıştır. Bunlardan bazıları; sofra tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzu, bambu tuzu, limon tuzu ve deniz tuzudur. Tuz çeşitlerinden herhangi birini almak isteyenler tuz satın al seçeneği ile sipariş verebilmektedir. Tuz satın al sayesinde istenilen her türlü tuz kısa zaman içinde evlere getirilmektedir.

Tuz Fiyatları

Tuz fiyatı değişkenlik göstermektedir. Billur tuzlar pek çok kategoriye ayrılmıştır. Sodyumu az olandan demirle zenginleştirilmişe kadar pek çok üretimi mevcuttur. Tuz fiyatları da kategorilere göre değişkenlik göstermekle beraber uygun fiyat aralıklarında tüketicilerin alımına sunulmaktadır.

Baharat Çeşitleri

Baharat çeşitleri oldukça fazladır. Uzak Doğu sofralarının vazgeçilmezi arasındadır. Özellikle tavuk ve et baharatı mutfaklardan eksik olmamaktadır. Baharat çeşitleri, yemeklere lezzet katmakla beraber insan sağlığı için de faydaları vardır. Hepsi insan vücudunun direncini korumakla görevlidir. Baharat çeşitleri şöyle sıralanabilir:

  • Kimyon: Şişkinlik azalmasına yardımcı olmaktadır. Emziren annelere faydalıdır. Bebekteki gaz oluşumunun önüne geçmektedir. Fakat emziren annelerin doktorlarına başvurmadan tüketmemeleri gerekmektedir. Hangi ölçüde faydalı olacağı doktor tavsiyesiyle belirlenmelidir.
  • Tarçın: Güzel kokusuyla bilinmektedir. Metabolizmayı hızlandırdığı gibi kilo verimine yardımcı olmaktadır. Kan basıncını düzenleyerek kalbi korumaktadır.
  • Nane: Nefes açma özelliğiyle bilinmektedir. Kış soğuklarına karşı, vücuda direnç katmaktadır.
  • Karabiber: Kökeni Hindistan’a dayanmaktadır. Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinmektedir.
  • Karanfil: Hoş kokusuyla bilinmektedir. Antioksidan görevi görmektedir. Kan basıncını düzenlemektedir.
  • Kekik: Kansere karşı koruma özelliği vardır. Vücuda çok yararlıdır. Bağışıklık sistemini korumaktadır.
  • Hindistan cevizi: Kansere karşı korumaktadır. Bağışıklığı düzenlemektedir. Ağız ve diş sağlığında önemi büyüktür.
  • Susam: Kemik sağlığı için önemlidir. Kırışıklıkları gidermeye yardımcı olmaktadır.
  • Çörek otu: İdrar sökücüdür. Hazımsızlığa iyi gelmektedir. Öksürüğü olan kişilere tavsiye edilmektedir.
  • Karbonat: Diş beyazlatma özelliği vardır. Ödem atmaya yardımcı olmaktadır.
  • Sarımsak tozu: Sarımsak tozu, kemiklere, bağışıklığa ve sindirim sistemine çok faydalıdır.
  • Pul biber: Ağrı kesici görevi görmekle beraber dolaşım sistemine oldukça faydalıdır.
  • Haşhaş: Cilt sağlığı ve saç sağlığı için önemlidir. Üretim ve sindirim sistemlerini düzenlemektedir.
  • Kuş üzümü: Kuş üzümü böbrek taşlarının oluşmamasına neden olmaktadır. Ayrıca iyi bir idrar söktürücüdür.
  • Defne yaprağı: Soğuk algınlığına ve göz hastalıklarına çok iyi gelmektedir.
  • İsot: Acı bir baharattır. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

Online Baharat Siparişi

Online baharat sayesinde siparişler çok kolay verilmektedir. Dışarıdan alımda insanlar hem yorulmakta hem de her baharat çeşidini bulamamaktadır. Fakat online baharatçı sayesinde baharatlara artık tek tıkla ulaşma imkanına insanlar sahip olmuştur. Onlarca baharatı anında sipariş vermek için baharat satın al seçeneğine tıklamak yeterli olmaktadır. Bir tıkla baharat evinize gelsin istiyorsanız online baharat siparişi verebilirsiniz.

Harç Nedir?

Yemek harçları, yemeklere lezzet vermesi bakımından ayrı olarak hazırlanıp pişirilen yemeğin içine katılan ürünlere denmektedir. Yemek harçları, yemeklere tat vermektedir. Harçlar şöyle sıralanabilir;

  • Köfte harcı: Köfte yapımında kullanılmaktadır. Köftenin lezzetli olmasına yardım etmektedir.
  • Tavuk harcı: Tavuk yapımında kullanılmaktadır. Tavuklara lezzet vermektedir. Özellikle fırında yapılan tavukların kullanımı için idealdir.
  • Mangal harcı: Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi olan pikniklerde mangal yakılmaktadır. Mangal harçları da bu yüzden üretilmiştir. Mangalda yapılan etlere ve tavuklara lezzet katmaktadır.

Harç siparişi vermek için sayfadan harç siparişi ver bölümüne tıklanmalıdır. Harç siparişi sayesinde kolayca istenilen harçlar satın alınmaktadır. Tüm yemeklere lezzet katan harçlara sahip olmak, gelişen teknoloji sayesinde, birkaç işlemle dakikalar içinde gerçekleşebilmektedir.