Rizotto Arborio Pirinç 1000 Gr
Rizotto Arborio Pirinç 1000 Gr

Rizotto Arborio Pirinç 1000 Gr

Marka : Markasız
Fiyat : ₺219,00
Toplam Stok Adedi : 6
Barkod : 8001655010613
Ücretsiz Kargo, Teslimat saatleri

Risotto

Risotto, pirinç ve çeşitli ek malzemelerle yapılan bir tür pirinç yemeğidir ve özellikle İtalya’da son derece popülerdir. İtalyan Mutfağına olan ilginin artmasından dolayı ülkemiz restoranlarında da sıklıkla yapılan Risotto, son derece lezzetli bir pirinç yemeği olmasının yanında aynı zamanda özel bir pirinçle yapılır ve afiyetle tüketilir. 

Risotto Nasıl Yapılır?

Risotto, kırık pirinç ile yapılır ve genellikle Risotto yapımı için Carnaroli ve Arborio pirinçleri uygundur. Dilerseniz, Üçler Market tarafından siz değerli müşterilerimize sunduğumuz Duru Kırık Pirinç 1 Kg.’lık Pakete 14, 37 TL’ye ulaşabilir ve diğer malzemeleri tedarik ederek siz de Risotto yapabilirsiniz. 

Risotto, günümüzde üç farklı şekilde yapılabilir. Yapımı için sebze suyu, tavuk suyu veya et suyu kullanılabilir. Risotto tarifi için izlenen yol genellikle aynıdır ve genellikle sebze, et veya tavuk suyunda kırık pirinçlerin krema kıvamına gelene kadar pişirilmesi şeklinde yapılır. 

Risotto Hangi Pirinçle Yapılır? 

Risotto, kırık pirinçle yapılır. Bir tür pirinç yemeği olmasına karşın Risotto, Türk Mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden birisi olan pilavdan farklı bir yemek olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden günümüzde pilavlık pirinç, genellikle ayrı bir ürün kategorisi olarak sınıflandırılmaktadır. Risotto tarifi için kullanılan kırık pirinç, paketlenmiş hali ile pek çok markette tüketicilere sunulmuştur. 

Risotto Nedir? Risotto ile Pilav Aynı Şey Midir?

 

Risotto, özellikle İtalya’da oldukça popüler olan bir pirinç yemeğidir ve pek çok risotto tarifi, pilav ile benzer yapım aşamalarını içerir. Buna karşın her iki yemek de bir tür “pirinç yemeği” olarak sınıflandırılsa da risotto ile pilav aynı şey değildir; risotto kırık pirinç ile yapılır ve krema kıvamında – püre tarzında bir yemektir. Pilav ise, diri pirinç tanelerinden yapılır ve servis edilir. 

 

Ürün Adı : RİZOTTO ARBORİO PİRİNÇ 1000 GR
 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR